تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
انواع تبخال و روش هاي درمان آن

اولینش

انواع تبخال و روش هاي درمان آن

انواع تبخال و روش هاي درمان آن

تبخال چيست؟

تبخال نوعي عفونت ويروسي است که به صورت زخم و تاولهاي کوچک و بزرگ آبدار در سطح پوست نمود پيدا ميکند. پوست بخشهاي مختلف بدن از قبيل لب، دهان، اندامهاي تناسلي، ران، باسن، گردن، گوش، کف دست و نقاط مختلف صورت در معرض اين بيماري قرار دارند. بيماري فوق مانند ساير بيماريهاي ويروسي، واگيردار و بهشدت مسري است.

 

 

انواع تبخال

 

HSV-1

 اين نوع از ويروس هرپس، علت اصلي ايجاد تبخال دهاني است و موجب ايجاد بروز زخم و تاول در اطراف دهان و صورت مي‌شود. اين ويروس اگر براي اولين بار در فرد فعال شود همراه با تب، گلو درد و علائمي شبيه آنفلوآنزا خواهد بود. اين ويروس اگرچه سبب بروز اين عارضه در اطراف دهان مي‌شود اما مي‌تواند از طريق سکس دهاني منجر به تبخال تناسلي شود.

HSV-2

اين نوع از ويروس هرپس موجب ايجاد اين عارضه در دستگاه تناسلي زنان و مردان مي‌شود. اين ويروس از طريق رابطه جنسي محافظت نشده از فرد آلوده به فرد ديگر منتقل ميشود. ممکن است ابتدا اين ويروس در دستگاه عصبي پنهان شود و علائمي از خود بروز ندهد و مدت‌ها بعد بر اثر عوامل تحريککننده نمايان شود.

 

انواع ويروس تبخال در بدن

ناحيه تناسلي

تبخال تناسلي، يک بيماري عفوني بسيار شايع است که از طريق رابطه جنسي با فرد آلوده منتقل ميشود. اين بيماري اغلب توسط ويروس Herpes Simplex نوع 2 بروز ميکند.

ويروس به محض ورود به ناحيه تناسلي، تاولهاي آبدار و عفوني ايجاد ميکند. زنان بيشتر از مردان در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند. دليل اين موضوع، ترشح و رطوبت بالا در ناحيه تناسلي اين افراد است که بستر مناسبي براي رشد ويروس ايجاد ميکند. علاوه بر اندامها و مجاري تناسلي، تبخال کشالهران، مقعد و باسن نيز ممکن است بر اثر اين ويروس ايجاد شود.

تبخال صورت

 اين عارضه در نقاط مختلف صورت اتفاق مي‌افتد و به شکل تاول يا زخم بروز پيدا ميکند. در ادامه به انواع آن اشاره مي‌کنيم.

 چشم

تبخال چشمي از ويروس Herpes Simplex نوع 1 نشات ميگيرد. از علائم بروز اين مشکل ميتوان به التهاب، سوزش، خارش و قرمزي داخل يا اطراف چشم اشاره کرد.

وجود عفونت و ترشح بيدليل از چشم و حساسيت به نور را نيز ميتوان به علائم فوق اضافه کرد. تشخيص اين بيماري بهدليل شباهت علائم آن با حساسيت‌هاي فصلي يا آلرژي کمي دشوار است، اما به محض تشخيص بايد براي درمان اقدام کرد زيرا در برخي موارد آسيبهاي جبرانناپذيري در چشم بر جاي مي‌گذارد.

 

دهان، زبان و حنجره

دهان بهدليل داشتن مخاط و رطوبت، محيطي بسيار مناسب براي گسترش و فعاليت ويروسHerpes Simplex است. ايجاد بثورات مربوط به اين بيماري در داخل دهان در مقايسه با اطراف دهان فراواني کمتري دارد.

درد و سوزش حاصل از تاول در اين محيط‌ها به حدي شديد است که خوردن و آشاميدن را با مشکل روبهرو مي‌کند.

80 درصد ويروس تبخال دهان توسط نوع 1 آن ايجاد مي‌شود. البته ويروس نوع 2 نيز در ايجاد زخمهاي دهاني نقش دارد. اين وضعيت بيشتر در مقاربتهاي دهاني رخ ميدهد.

لثه، روي زبان، داخل لپ، سقف دهان، گلو و حنجره محيط مناسبي براي تشکيل اين تاولهاست. گاهي اوقات غدد لنفاوي و مري نيز دچار زخم و التهاب ميشوند که البته اغلب اين مورد براي کودکاني که براي اولينبار به اين عارضه دچار مي‌شوند، اتفاق مي‌افتد.

 

علت تبخال

علت ايجاد اين بيماري، تماس مستقيم يا غيرمستقيم با افراد درگير با ويروس Herpes Simplex است. اين بيماري بهشدت مسري است و از راههاي مختلفي از يک فرد به ديگري منتقل ميشود. مايع موجود در تاولها بهشدت عفوني است. ويروسها در صورت بسته بودن تاول (دلمه پر از آب) نيز قابليت سرايت دارند. مواد موجود در تاول در صورت پارگي، به ساير بخشها سرايت کرده و بافتهاي اطراف را آلوده ميکند. اين فرآيند بعد از 4 الي 5 روز از ايجاد تاولها رخ ميدهد.

علاوه بر زخم، بزاق فرد آلوده حاوي مقادير زيادي ويروس هرپس است. انتقال مستقيم با بوسه، صحبت، عطسه و دست دادن با افراد آلوده انجام ميشود. اين ويروس تا دو روز ميتواند خارج از بدن زنده بماند. به همين دليل استفاده از کارد، چنگال، قاشق و وسايل شخصي (حوله، دستمال، تيغ اصلاح و…) به عدم‌انتقال ويروس کمک ميکند.

 

روش هاي درمان تبخال

درمان تبخال با دارو و پماد

 

داروهاي ضدويروسي براي درمان سريع تبخال انواع مختلفي دارند که از جمله آنها مي‌توان به آسيکلووير، فام سيکلووير و والاسيکلووير اشاره کرد. به عقيده سازمان غذا و داروي آمريکا مصرف داروهاي ضد ويروسي براي بيماران تبخالي مبتلا به نقص سيستم ايمني ضرورت دارد. داروهاي ضد ويروس، مدت زمان درگيري و درد و عوارض حاصل از آن را کاهش مي‌دهند. شکل‌هاي مختلف  مصرف اين داروها شامل مصرف موضعي، خوراکي و تزريقي است.

حالت تزريقي براي رفع تبخال بيشتر براي افرادي استفاده مي‌شود که از عفونت شديد، اگزماي شديد و نقص سيستم ايمني رنج مي‌برند. مصرف‌کنندگان داروهاي سرکوب‌کننده سيستم ايمني نيز در اين گروه جاي مي‌گيرند.

 به داروهاي موثر در زمينه رفع سريع تبخال مي‌توان داروهاي آنتي‌بيوتيک و مسکن را نيز اضافه کرد. اين دسته از داروها براي دردهاي شديد و رفع عوارض پوستي عفوني مورد استفاده قرار مي گيرند.

 

درمان تبخال با ليزر

 

در اين روش يك پرتو ملايم نور، بر روي ناحيه آسيب‌ديده تابانده مي‌شود. اين عمل موجب تحريک، تنظيم و تسريع عملکرد سلولي مي‌شود که به‌ بهبود و ترميم بافت آسيب‌ديده در تبخال و پيشگيري از شيوع بيشتر آن کمک مي‌کند.

البته اين روش نيز همچون دارو درماني به صورت مقطعي اثرگذار است. به اين معنا که ويروس هرپس بعد از درمان نيز در بدن باقي مانده و امکان عود مجدد عوارض پوستي وجود دارد. ليزر درماني بيشتر براي نواحي تناسلي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

براي درمان اين عارضه معمولا از ليزرهاي سرد LLLT استفاده مي‌شود. زمان لازم براي ليزر درماني ثابت نيست و به محل و گستردگي عارضه بستگي دارد.

رفع تبخال با اين روش يک روزه نيست. زيرا محل تحت درمان بعد از گذشت دو هفته بهبود پيدا مي‌کند. آميزش جنسي بايد به بعد از بهبودي نسبي محل تحت درمان موکول شود.

 

 

 

 

 

 

 https://bit.ly/3NsCvMi

https://did.li/f9LNf

 

https://audiomack.com/mandyrobe4

http://www.authorstream.com/MandyRobe4/

https://trello.com/mandyrobe4

https://www.blogtalkradio.com/mandyrobe4

https://visual.ly/users/mandyrobe4/portfolio

https://www.viki.com/users/mandyrobe4_850/about

https://weheartit.com/MandyRobe4/uploads

https://infogram.com/untitled-chart-1h7k230w1dr5g2x?live

https://slides.com/mandyrobe4

yelp.ca/user_details?userid=ITjmOL1GQ-ghQzeSUv8p4w

https://500px.com/p/mandyrobe4?view=photos

https://logopond.com/MandyRobe4/profile/543403/?filter=&page=

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : انواع,تبخال,و,روش,های,درمان,آن,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 1 خرداد 1401ساعت 20:11 توسط صدرا | تعداد بازديد : 68 | |